Žitné těstoviny s rajčatovou omáčkou, mrkví a bylinkami

Těstoviny jsou takovou víkendovou klasikou, hlavně když je doma hodně hladových krků, tak jsou sázkou na jistotu. Žitné jsou o trochu zdravější než klasické pšeničné a navíc stačí k zasycení menší množství, ačkoliv pocit sytosti zůstane déle. V kombinaci s mrkví a rajčaty jsou těstoviny lehce nasládlé a navíc voňavé po bylinkách.

Co je třeba:

200 g žitných těstovin

1 plechovka loupaných rajčat

3 čerstvá masitá rajčata

2 mrkve

1 červená cibule

bazalka

hladkolistá petžel

čestvé lístky bazalky

olivový olej

česnek

3 lžíce třtinového cukru

lžička vinného octa

sůl a pepř

parmazán na posypání

Jak na to:

Nejprve si připravte omáčku. Na troše olivového oleje si osmahněte cibulku nakrájenou na jemno a česnek na plátky. Potom přidejte mrkev a duste až bude zcela měkká. Nakrájejte loupaná rajčátka (popřípadě si je snadno připravíte z masitých rajčat tak, že je spaříte horkou vodou, necháte chvíli ležet a potom snadno sloupnete) a přidejte je k mrkvi. Stejně tak i celá masitá rajčata a můžete začít dochucovat. Osolte, opepřete, přisypte cukr, bylinky, lžičku octa a nechte ještě chvíli dusit. Nakonec spojte jemně s uvařenými žitnými těstovinami a při podávání posypejte parmazánem.

Dobrou chuť!

….Juli kvůli fotce slezla z kola….

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *