Zapékaná dýně a batáty s fetou a bylinkami

Dýně a batáty to je naše. Máme je rády na všechny způsoby – v podobě krémových polévek, v salátech, pečené nebo třeba zapékané jako právě tady. Zase se (jako u mě velmi často) jedná o recept co dům dal. A doma byla trocha smetany, bylinky a feta sýr, který patří mezi mé nejoblíbenější. Kombinace k sobě příjemně pasovala a tady máte napsaný recept na tuhle jednoduchou rychlovku z pár surovin.

P1230774

Co je třeba:

1 máslová dýně

3 střední batáty

4 lžíce olivového oleje

kelímek zakysané smetany

5 lžic mléka

2 vejce

200 g feta sýra

troška pepře

petržel

medvědí česnek

P1230776

Jak na to:

Nejprve si očistěte dýni a brambory a nakrouhejte na robotu nebo nastrouhejte na plátky v ruce. Potom si lehce vyšlehejte smetanu s vejci, mlékem a olejem dohladka. Přidejte bylinky, trochu opepřete, vmíchejte nastrouhaný feta sýr. Jemně spojte s nakrájenou dýní a batáty a dejte péct při 180 stupních asi na 45 minut dozlatova. S dlouho pečeným krůtím chutná tohle jídlo ještě lépe 🙂 .

Dobrou chuť!

BaJu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *