Vločková kaše s dýní, mrkví a ztraceným vejcem

Kdo říká, že vločkové kaše musí být vždycky sladké? Já ty sladké upřímně moc nemusím, tak jsem tak trochu vymyslela tuhle slanou verzi. Místo mléka jsem použila úžasný zeleninový vývar od kluků z Konečně vývar, přidala jsem dýni, mrkev, trochu tučnějšího sýra, rajčátka a ztracené vejce a super snídaně, oběd nebo večeře je na světě 🙂 .

P1230804

Co je třeba:

200 g emco jemných vloček

0,5 l zeleninového vývaru

půlka máslové dýně

2 mrkve

2 šalotky

50 g tučnějšího sýra

sůl

ztracená vejce

cherry rajčátka

pažitka na ozdobení

Jak na to:

Nejprve si namočte vločky do vývaru a nechte trochu nabobtnat. Klidně je můžete osolit už teď (stačí jen trocha, aby nezanikla chuť vývaru). Vedle v pánvičce si osmahněte na troše oleje nakrájenou šalotku, přidejte k ní nastrouhanou dýni s mrkví a poduste. Až bude zelenina měkká, vmíchejte do ní nabobtnané vločky ve vývaru a společně vařte, až bude kaše pěkně tuhá. Potom vmíchejte sýr, rajčátka, posypejte pažitkou a nakonec si připravte ztracené vejce. Jak na něj si můžete přečíst třeba v tomto příspěvku.

Dobrou chuť!

BaJu

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *