Veganský bananabread s lněným semínkem a drcenými brusinkami

P1230566

Obvykle moc veganské recepty nepřipravuju. Ne že by to nebylo zajímavé nebo zdravé, ale tak nějak nemám důvod. U nás nedrží nikdo žádný druh diety. Občas ale připravuji občerstvení s tímto požadavkem a tak musíme doma trénovat. Možná mi chutná ještě víc, než ta neveganská verze 🙂 . A abychom si z něj doma neveganskou verzi udělali, dáváme na něj trochu poctivého živočišného másla…

P1230573

Co je třeba:

3 zralé banány

6 lžic lněného semínka

9 lžic vlažné vody

100 g olivového oleje

120 g třtinového cukru

220 g celozrnné mouky

200 ml rýžové (nebo kokosové) smetany – používám Alpro

1 a půl lžičky prášku do pečiva

1 vanilkový cukr

lžička sody

půl lžičky skořice

2 hrsti drcených sušených brusinek

P1230568

Jak na to:

Nejprve si namočte do vlažné vody lněná semínka. Potom si vedle rozmixujte banány do pěny, přidejte k nim třtinový i vanilkový cukr, rýžovou smetanu a znovu mixujte. Přidejte mouku smíchanou se sodou, kypřícím práškem a skořicí. Rozmixujte co nejjemněji lněná semínka nabobtnaná ve vodě (neslévat!) a přidejte do těsta. Nakonec přidejte brusinky, promíchejte a dejte péct v chlebové formě. Nejprve nechávám péct „na vrtuli“ na 180 a po deseti minutách stáhnu na 170 a peču ještě cca 40 minut. Ani bych neřekla, že je veganský…za den už máme doma je slabou půlku  🙂 .

P1230562

Dobrou veganskou!

BaJu

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *