Vánoční bananabread se semínky a brusinkami

Další verze banánového chlebíku je tu. Mám sladké pečivo z banánového těsta opravdu moc ráda a tak zkouším různé varianty, jak zpracovat banány, které už nejsou úplně „ready-to-eat“. Tento banánový chlebík je s vůní vánoc, skořice a perníkového koření. Navíc je hotový opravdu rychle – tak třeba kdybyste mezi svátky měli nečekanou návštěvu, může se hodit 😉 .

p1230253

Co je třeba:

3 zralé banány

3 vejce

220 g celozrnné mouky

120 g třtinového cukru

100 g olivového oleje

lžička kypřícího prášku do pečiva

lžička prášku do perníku

lžička skořice

2 hrsti mletých vlašských ořechů

špetka soli

lžička jedlé sody

lžička vanilkového prášku (nebo vanilkového extraktu)

2 hrsti brusinek (nechte je aspoň na půl hodinky nabobtnat v horké vodě, popř. v likéru nebo rumu 🙂 )

2 hrsti slunečnicových semínek

Jak na to:

Nejprve si předehřejte troubu na 200 stupňů. Rozmixujte banány a vyšlehejte si vejce s cukrem a vanilkovým extraktem. Potom přidejte banány a zase mixujte. Do mouky zamíchejte koření, sůl, prášky do pečiva a jedlou sodu a přidávejte postupně spolu s olejem, ořechy a semínky, až vznikne takové mazlavé těsto. To dejte do chlebové formy vyložené pečícím papírem, nechte asi 20 minut ležet a potom dejte do rozpálené trouby. Prvních 5 minut nechávám péct chlebík na 200 stupňů, potom stáhnu teplotu na 180 a peču ještě dalších 45 minut. Tak snad se Vám povede a potěší ve sváteční dny celou rodinu 🙂 . Jo a mimochodem jste mohli tento banánový chlebík ode mě ochutnat na Vánočním brunchi s foodblogerkami, který se konal začátkem prosince.

p1230215

Dobrou chuť!

BaJu

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *