Tarhoňový salát s vejci, baby špenátem a mango chutney

Tarhoňa není tak úplně obvyklý druh těstovin, ale jedná se v podstatě o malé těstovinové nočky, které se dají použít do rizota, jako zavářka do polévek anebo z ní můžete udělat fajnový lehký salát na večer, který se výborně hodí k bílému vínu a večerní pohodě. Je jednoduchý a upravit si ho můžete určitě podle svého.

P1230471

Co je třeba:

200 g uvařených těstovin tarhoňa

zralá rajčata

baby špenát

červená paprika

1 kedlubna

3 uvařená vejce

mango chutney

olivový olej

lžíce vinného balsamica

lžíce citronové šťávy

sůl a pepř

P1230470

Jak na to:

Nejprve si uvařte tarhoňu a vejce. Potom si připravte zálivku z 4 lžic olivového oleje, balsamica a citronové šťávy. Dobře promíchejte s nakrájenou zeleninou a tarhoňou, nakonec pokapejte chutney a přidejte uvařená vejce. A máte skvělou večeři na stole.

Dobrou chuť!

BaJu

 

1 thought on “Tarhoňový salát s vejci, baby špenátem a mango chutney”

  1. Pingback: Tarhoňové rizoto s kokosovou smetanou a bylinkami – S Julinkou v kuchyni

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *