Tarhoňové rizoto s kokosovou smetanou a bylinkami

p1230487

Tarhoňa není tak úplně obvyklý druh těstovin, ale jedná se v podstatě o malé těstovinové nočky, které se dají použít do salátu, jako příloha nebo do polévky. Já jsem zkusila metodou „co dům dal“ udělat něco jako rizoto (za ten název by mě asi gastroodborníci hnali). S kokosovým mlékem, baby špenátem, paprikou, kořenovou petrželí, a kořením chutnají skvěle!

p1230490

Co je třeba:

250 g tarhoňa těstovin

125 ml kokosové smetany

1 pórek

1 bílá cibule

červená paprika

100 g baby špenátu

sůl a pepř

směs bylinek (měla jsem směs úžasného biokoření od SONNENTORU – česnek, bazalka, dobromysl, medvědí česnek, rozmarýn, tymián, měsíček květ, růže květ, chrpa květ)

lžička citronové šťávy

sušená pažitka

p1230478

Jak na to:

Nejprve si uvařte tarhoňu (na balení psali, že se má vařit 8 minut, ale asi lépe, když ji necháte deset – po těch osmi se mi zdála ještě opravdu tuhá). Sceďte a dejte bokem. Potom na troše olivového oleje osmahněte cibulku, až bude dozlatova, přidejte kořenovou petržel a nechte dusit, dokud nezměkne, nakonec přidejte na jemno nakrájenou papriku, pórek a propláchnutý špenát. Opět duste, až bude zelenina měkká, ale hezky na zkus. Přidejte bylinky, citronovou šťávu, kokosovou smetanu, osolte a opepřete. Potom do směsi přimíchejte tarhoňu, spojte a nechte spolu lehce prohřát. Fakt výborná kombinace. Julinka spořádala dva talířky 🙂 .

Hezký den a dobrou chuť!

BaJu

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *