Poctivá podzimní minestrone

Minestrone mi připadá jako opravdu super polévka – je plná zeleniny, hutná, zdravá, krásně zahřeje a k tomu, když ji zasypete trochou parmezánu a zakousnete měkkou ciabattu, je z ní plnohodnotný oběd nebo večeře, která potěší.

p1230065

Co je třeba:

2 lžíce olivového oleje

2 střední mrkve

2 střední cibule

menší celer bulva

1 petžel (kořen)

svazek řapíkatého celeru

1 větší cuketa

pórek

200 g (uvařené) cizrny

1 malý rajčatový protlak

1 plechovka loupaných krájených rajčat

1,5 litru zeleninového vývaru (používám ten od kluků z Konečně vývar)

3 lžíce třtinového cukru

sůl a pepř

šťáva z půlky citronu

čerstvý libeček

trocha strouhaného parmezánu

p1230062

Jak na to:

Nejprve na troše oleje osmahněte cibuli na jemno. V mezičase si nakrájejte všechnu zeleninu (velikost kousků záleží na každém). Když je cibule zlatá a lesklá, tak přidejte kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) a znovu restujte, než se začne zelenina pěkně opékat, krásně vonět a trochu měknout. Potom přidejte třtinový cukr, zalijte vývarem, přidejte rajčata, protlak, ostatní zeleninu a nechte vařit asi 25-30 minut. Nakonec dochuťte solí, pepřem a citronem. Pokud je na Vás příliš kyselá, přidejte ještě trochu třtinového cukru. Ovoňte libečkem a na každou porci nasypejte trochu nastrouhaného parmezánu.

p1230056

Dobrou chuť

BaJu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *