Nejrychlejší letní salát (nebo polévka?) z okurek a rajčat

Můžu říct, že tenhle salát bych v teplých dnech mohla jíst po kilech. Je úžasně osvěžující, zdravý a plný výborné tučné smetany. Je potřeba ho pořádně vychladit (klidně i několik hodin v lednici – nebo ho dejte, stejně jako já, na půl hodinky do mrazáku 😉 ). Je jednoduchý, rychlý, zvládne ho každý a suroviny jsou navíc v létě v té nejlepší formě.

Co je třeba:

2 salátové okurky

4 zralá masitá rajčata

lžíce citronové šťávy

250 g tučné zakysané smetany

4 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

Jak na to:

Postup je opravdu velmi jednoduchý a zvládne ho klidně i malé dítě. Nejprve si nastrouhejte na jemno okurky, osolte je a opepřete. Přidejte smetanu a smíchejte s ní vodu z okurek, aby tam nebyly hrudky. Potom zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec přidejte rajčata nakrájená na měsíčky. Dobře vychlaďte a nůžete ho jíst jen tak nebo třeba s vaječnou frittatou.

Dobrou chuť!

Bára

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *