Lámanková kaše s ovocem

Pohanka zažívá poslední dobou opravdový boooooom. Je výborná a dá se připravit na spoustu způsobů. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že skvěle chutnají třeba pohankové placičky nebo pohanka jako zavářka do polévek. Já jsem se půstilado takové klasiky…pohankové kaše. Ráda jí připravuji z pohankové lámanky, protože se nemusí přes noc namáčet a je rychle hotová (a ráno obvykle nemám zas tolik času na přípravu snídaně). Dá se samozřejmě dělat jak slaná, tak sladká verze. Dneska jsem si připravila tu sladkou s trochou sirupu, semínky a spoustou ovoce. Je lehce stravitelná, přitom opravdu zaplní.

Co je třeba:

100 g pohanky lámanky

500 ml kokosového mléka (lze použít i kalsické mléko)

datlový sirup

trocha skořice

ovoce a semínka dle libosti (já jsem měla doma mango, maliny, borůvky, kiwi, černý a bílý sezam a slunečnici)

Jak na to:

Nejprve si lámanku dobře propláchněte. Potom ji dejte spolu s kokosovým mlékem do hrnce a přiveďte k varu. Jakmile začne vařit, stáhněte plamen a nechte probublávat cca 8 minut, občas zamíchejte. Přidejte cca 2-3 lžíce datlového sirupu (množství záleží na chuti) a skořici. V misce ji zasypejte kupou ovoce a semínek a je to 🙂 .Krásná snídaně, ne?

Dobrou chuť!

Bára a Juli

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *