Krůtí stehna na mrkvi a dýni s batátovou bramborovou kaší

Nemám moc ráda zimu. Teda tu na horách ráda mám, ale nemám ráda zimu ve městě. Ale co ráda mám, jsou zimní a podzimní jídla. Třeba tohle je podzimní jídlo jak řemen. Je výborné, jednoduché, jak na suroviny, tak na přípravu, a pochutná si na něm celá rodina. A protože teď trávíme nějaký čas v širokém rodinném několikageneračním kruhu (1- až 50+), tak se hodí nejvíc! Zkuste!

P1230745

Co je třeba:

Na krůtu:

2 krůtí stehna i s kostí a kůží

4 mrkve

půl máslové dýně

3 velké cibule

6 stroužků česneku vcelku

olivový olej

sůl a pepř

medvědí česnek

petržel

Na kaši:

5 středních brambor

2 velké batáty

150 g másla

250 ml plnotučného mléka

sůl

Jak na to:

Troubu si rozehřejte na 200 stupňů, do pekáče si dejte trochu olivového oleje a v něm spolu se solí, pepřem a bylinkami promíchejte očištěnou a nakrájenou mrkev s dýní. Položte na zeleninu nasolená krůtí stehna, trochu podlijte vodou a dejte péct s poklicí asi na 45 minut. Potom sundejte poklici a opékejte v troubě shora ještě asi 10 minut. Mezitím si v hrnci uvařte brambory a batáty do měkka. Slijte je a ještě za tepla k nim přidejte máslo a horké mléko. Společně je nejprve trochu prošťouchejte a potom šlehejte osolenou směs ručním mixérem, až bude kaše pěkně hladká. Pěkně si tohle zimní jídlo připravte na talíř, ať se líbí a můžete se do toho pustit. Ideálně s trochou vychlazeného pivka (to pro děti samosebou neplatí).

P1230742

Dobrou chuť!

BaJu

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *