Krém ze špenátu a medvědího česneku

Medvědí česnek je každý rok prostě hit. Letos jsem z něj nepřipravovala jen klasické pesto, ale třeba omáčku k domácím šulánkům nebo tenhle jemný zelený jarní krém, který je plný této úžasné rostlinky. Medvědí česnek připravovaly už naše babičky…pokud nevíte kde ho hledat, můžete mrknout třeba sem. Je to celkem fajn způsob, jak trávit jarní slunečný den.

Tak trhejte a uvařte si skvělou jarní polévku.

Co je třeba:

3 hrsti čerstvého medvědího česneku

300 g čerstvého špenátu

2 střední brambory

1 bílá cibule

1 litr zeleninového vývaru

půl lžičky muškátového oříšku

sůl a pepř

150 ml smetany na vaření

lžíce citronové šťávy

olivový olej

granátové jablko a krutony na ozdobu

Jak na to:

Nejprve si na troše oleje osmahněte cibulku, aby byla pěkně zlatavá, potom přidejte vývar, oloupané a nakrájené brambory, medvědí česnek a špenát a vařte do té dobry, než budou brambory měkké. Na chvíli dostavte a mixujte ručním mixérem do hladka. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a muškátovým oříškem. Nakonec přidejte smetanu. Při podávání mi moc chutná, když je krém ozvláštněn šťavnatým a křupavým granátovým jablkem s trochou kalsických krutonů z bílého chleba.

Dobrou chuť!

Bára a Juli

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *