Kandovaná pomerančová kůra

Takový krásný sladký vánoční recept na kandovanou kůru, která provoní byt a slouží jako výborné „žužu“ v tyhle předvánoční dny. Je to super jednoduché, zkuste si s ní letos osladit Vánoce i Vy!

p1230284

Co je třeba:

8 pomerančů

400 g krupicového cukru

voda

p1230218

Jak na to:

Nejprve všechny pomeranče odšťavněte. Šťávu si třeba vypijte anebo z ní připravte pomerančový chia puding. Dejte odšťavněnou kůru, i s těmi „vlasy“ uprostřed, vařit do velkého hrnce. Vařte ji asi 10 minut, potom ji vyndejte na plech a nechte úplně vychladit. Lžící z vychlazených pomerančů vydlabejte všechno, aby zbyla jen čistá kůra. Tu nakrájejte na plátky a dejte zase vařit, tentokrát do cukrové vody. To je asi 400ml vody a 400 g cukru. Vařte až do té doby, než se všechna voda odpaří a kůra začne karamelizovat v cukru – může to zabrat klidně víc než hodinku. Potom kousky rozložte na pečící papír a nechte je zase vychladnout. Vychladlé kousky ještě obalte v troše krupicového cukru a je to! Nevím jak pro Vás, ale pro nás jsou Vánoce svátkem cukru 🙂 .

Přejeme fajn předvánoční dny

BaJu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *