Hlíva ústřičná na smetaně s bylinkami

Hlíva ústřičná je velmi chutná a chuťově výrazná houba, která je právem označována díky svým blahodárným účinkům jako tzv. superfood. A protože teď je superfood trend, připravily jsme pro Vás s Juli tento jednoduchý a rychlý recept…

p1220328

Co je třeba:

lžíce olivového oleje

1 bílá cibule na jemno nakrájená

200 g hlívy ústřičné nakrájené na libovolné kousky

100 ml suchého bíléhé vína

kelímek smetany na vaření

sůl a pepř

bylinky (použila jsem medvědí česnek, majoránku a libeček)

p1220325

Jak na to:

Na pánvi si na troše oleje osmahněte cibulku a potom přidejte nakrájenou hlívu. Zalijte bílým vínem a nechte vyvařit, než se odpaří všechen alkohol, část tekutiny a taky než hlíva pěkně změkne. Potom osolte, opepřete, přidejte bylinky a zalijte smetanou. Ještě společně prohřejte a můžete podávat. Třeba s celozrnným chlebíkem.

Dobrou chuť

BaJu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *