Dýňové gnocchi s muškátovým oříškem

Dýně všude kam se podíváš, ještě pořád 🙂 . Ale nás nepřestávají bavit, protože milujeme dýně. Další dýňová dobrota v podobě dýňových noků je tu. Zase jednoduchý recept. Noky si z tohoto základního receptu můžete osmahnout na troše másla s houbami nebo třeba se smetanovou omáčkou. Rádi si je taky dáme s kouskem pečeného masa nebo hovězího steaku. Nejvíc nám ale chutnají s klasickou šalvějovou omáčkou, kterou snadno připravíte z trochy másla, šalvěje a vývaru (popř. vody). To už je na vás.

Co je třeba:

800 g dýně (vyšlo mi to cca na 1/2, ale záleží jak velkou máte)

150 g hladké mouky

1 vejce

špetka muškátového oříšku

sůl a pepř

Jak na to:

Nejprve si připravte dýni. Jednoduše ji rozkrojte napůl, zabalte do alobalu a dejte ji péct cca na 45 minut do trouby rozehřáté na 250 stupňů. Je důležité, aby byla dýně dobře zabalená a šťáva nevytekla. Potom ji vyndejte a ještě za horka odstraňte jádra a šťopku, nakrájejte na kostky a vidličkou rozmělněte na jemné kousky. Nechte vychladit tak, aby se s dýní snadno pracovalo rukou a nepopálili jste se. Přidejte vejce, sůl a pepř, mouku a muškátový oříšek. Vytvořte hladké těsto a tvořte z něj nočky. Já to dělám tak, že dlaněmi vyválím „hada“ a pak odkrajuji a tvaruji noky. Moc pěkně taky vypadá, když každý noček ještě přitlačíte vidličkou. Já jsem ale byla příliš líná 🙂 .

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *