Design Piknik 2017

Uplynulý víkend jsem měla možnost zúčastnit se moc krásné akce na Vysočině v měste Počátky – DESIGN PIKNIK 2017. Hned když mi přišel první informační email s pozvánkou, byla jsem z akce nadšená a moje nadšení neopadlo doteď, pár dní po akci. Můžu s čistým svědomím říct, že to podle mě byla organizačně, programem i obsazením NEJPŘÍJEMNĚJŠÍ a NEJHEZČÍ akce, na kterou jsem byla doposud pozvána.

Druhý ročník Design Pikniku se nesl v duchu pohody, moderních produktů, dobrého jídla, sladkých dobrot, skvělé hudby, výborného vína a spousty mladých, i starších, fajn lidí a v neposlední řadě příjemných hudebních vystoupení. My jsme měli možnost  na téhle fajn akci spolu se skvělými Gábi a Petrem z P&G Foodies a Petou z Aglio Olio Blog zajišťovat jídlo. Zatímco u Gábi jste mohli ochutnat skvělé bezlepkové a bezlaktózové dobroty, včetně jejich legendárního roastbeef salátku, Peťa s úsměvem servírovala italské delikatesy. Stihla jsem ochutnat její skvělé parmazánové kuličky, chobotnice a pesto a všechno bylo k sežrání 🙂 . Všechny tyto blogery znám a tak jsem byla moc ráda, že jsme se opět potkali, tentokrát mimo Prahu 😉 .

U našeho stánku jely ve velkým ze začátku hlavně slané koláče. Připravila jsem jich 20 a tentokrát jsem trochu experimentovala se surovinami. K mání byl žampionový s rozmarýnem, bluecheese s vlašskými oříšky, kozí sýr s brusinkami, klasika v podobě slanina-sýr nebo třeba špenátový se sýrem, smetanou a česnekem. Pozitivní ohlasy návštěvníků mě nadchly a naplnily energií a chutí se blogu dál věnovat. Nakonec se snědlo i moje klasika v podobě kuřecích brusinkových paštik (měla jsem jich 120 🙂 ) a cizrnový hummus se sušenými rajčaty tak, jak mi nejvíc chutná…se sezamem a jedlými květy. Se sladkých jsem se moc nepiplala a připravila jsem drobenkový koláč s rybízem a dva druhy banánového clebíku, i po těch se zaprášilo 😉 .

U stánku jsem tentokrát (skoro poprvé) nebyla sama, ale byl tam se mnou manžel, který se nakonec stal prodejcem dne a můj taťka, kterému bych tímto moc ráda poděkovala za jeho nadšení a chuť občerstvovat osazenstvo. Mamka byla tak hodná a celý den se pečlivě věnovala Julince, která si akci taky moc užila.

V rámci Design Pikniku 2017 jsem měla prostor také připravit sériimých oblíbených salátů a povědět něco o olivových olejích, a to jako předskokanka Anety Langerové (haha 🙂 ). Nejdřív jsem byla dost nervózní a proklínala jsem se, že jsem do toho šla. Na velká pódia mě moc neužije, ale nakonec jsem si to s moderátorkou Míšou Tomešovou moc užila a celá show byla fajnová. To usuzuji z toho, že mě, co si pamatuji, nikdo nevypískal 🙂 .

Příjemně unavení jsme odcházeli k večeru do postele. Moc a moc děkuji organizátorům za tuhle akci, iniciativu a chuť organizovat nepražské akce…je to moc pěkný se vracet domů a oživovat svoje rodné město. Kéž by to dělal každý.

Už teď se těším na další ročník, na kterém nás bude zase o jednu víc 🙂 .

Pěkný den všem!

Bára

1 thought on “Design Piknik 2017”

  1. Pingback: Hummus se sušenými rajčátky a sezamem – S JULINKOU V KUCHYNI

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *