Chia puding s kokosovým mlékem, ovocnou šťávou a kandovanou pomerančovou kůrou

Můj oblíbený chia puding, dělám ho dost často. Tuhle veganskou variantu jsem zvolila proto, že mi zbylo hodně pomerančové šťávy z kandované pomerančové kůry (kterou jsem dala potom navrch) a měla jsem zrovna po ruce kokosové mléko. A musím říct, že mi zatím chutnal nejvíc ze všech variant, co jsem zkoušela. A na Vánoce se hodí moc!

p1230225

Co je třeba:

100 g chia semínek

100 ml kokosového mléka (možná by chutnal ještě lépe s kokosovou smetanou)

200 ml pomerančové šťávy

lžíce medu

3 lžíce javorového sirupu

3 lžíce třtinového cukru

kandovaná pomerančová kůra

p1230250

Jak na to:

Do hrnce si nalijte kokosové mléko, pomerančovou šťávu, javorový cukr a sirup. Zahřívejte dokud se nerozpustí cukr a potom přisypejte chia semínka. Počkejte až nabobtnají a přelijte za tepla (to je opravdu nutné – rychle tuhnou) do kelímků, přidejte k nim kandovanou kůru.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *