Bazalkové noky s žampiony a cuketou na bílém víně se smetanou

P1230534

Noky jsou takovým naším rodinným jídlem 🙂 . Na maso jsem hlavně já, na těstoviny a pečivo hlavně Ondra, Juli spořádá všechno….a noky zase všichni, a rádi. Nejlepší na světě jsou podle mě noky s hříbky a bylinkami, ale hříbky jsou u nás doma dost nedostatkové zboží. Tyhle jsou bazalkové s omáčkou z bílého vína, žampionů, cukety a smetany. A samozřejmě plné skvělých bylinek.

P1230529

Co je třeba:

1 balení bazalkových noků (kupuji domácí v bioobchodě, ale klidně se do nich pusťte homemade – máte-li čas a k dispozici obě ruce a ne jako já, jednu zlomenou 😉 ) – recept na domácí mám ověřený tento

200 ml kokosové smetany

200 ml bílého vína

1 pórek

1 bílá cibule

250 g žampionů

1 větší cuketa

sůl a pepř

sušená petržel

půl lžičky strouhaného zázvoru

špetka drceného římského kmínu

olivový olej

P1230537

Jak na to:

Nejprve si na troše olivového oleje osmahněte cibulku s pórkem. Až zesklovatí, dejte je z pánve pryč do mističky a do rozpálené pánve vložte žampiony nakrájené na čtvrtky. Nechte je zprudka orestovat, osolte je, opepřete a zalijte bílým vínem. Nechte bez poklice vypařit alkohol a většinu tekutiny, zabere to asi 15-20 minut. Potom přidejte na kolečka nakrájenou cuketu, ostatní koření, bylinky a orestovanou cibulku s pórkem. Nechte v pánvi spojit asi dvě minutky. Nakonec přilijte kokosovou smetanu (můžete i smetanu na vaření) a prohřejte. Smíchejte s uvařenými noky, posypejte pažitkou a můžete se pustit do jídla.

Dobrou chuť!

BaJu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *